Redbrick Safety Sneakers

Redbrick Navy & Taupe

 

Redbrick Safety Sneakers Navy Taupe veiligheidsschoenen

 

Redbrick Navy / Taupe

Redbrick Savety Sneakers Azure Saphire Navy MarineblauwRedbrick Collectie 2013: Navy en Taupe

In 2010 zette Redbrick zich met de oorspronkelijke collectie Redbrick Safety Sneakers in de markt van modieuze veiligheidsschoenen.
In 2012 voegde Redbrick de Redbrick Safety Sneakers Whites en Redbrick Safety Shoes Classics toe aan het assortiment.
In 2013 kwam Redbrick met de Redbrick Freerunners Safety Sneakers en daarnaast ook met de Navykleurige en Taupekleurige Redbricks.

Kleurrijk en stevig

In de oorspronkelijke collectie Redbrick Safety Sneakers zaten een aantal kleurrijke suède modellen: de Redbrick Red, Redbrick BlueRedbrick Pink en Redbrick Brown. Deze waren wat minder stevig dan de leren modellen en minder beveiligd (S1P veiligheidsklasse). Verder waren van deze serie de Red, Blue en Pink alleen beschikbaar in kleine maten (damesmaten).

Ook bevatte deze collectie een aantal leren modellen welke bestonden uit de lage Redbrick Slate en Redbrick Emerald en de hoge Redbrick Smaragd en Redbrick Granite met een betere beveiliging (S3 veiligheidsklasse). De in 2012 uitgebrachte Witte Redbrick Branco en Redbrick Mont Blanc van de Redbrick Whites collectie zijn hier respectievelijk ook uitvoeringen van. De Redbrick Ice van de Redbrick Ice wintercollectie is ook een doorontwikkeling van de hoge modellen. De hoge uitvoeringen van deze leren modellen leken erg op de suède modellen maar waren weinig kleurrijk.

In 2013 heeft Redbrick een aantal nieuwe modellen werksneakers toegevoegd in de kleurenRedbrick Safety Sneakers Jesper Redbrick logo Navy en Taupe.
Het ontwerp van de Navy- en Taupekleurige modellen veiligheidssneakers is identiek aan de hier boven genoemde leren modellen, met zowel een hoog als een laag model.

In plaats van leer is er echter gebruik gemaakt van nabuk.
Nabuk (of nubuck) is een leervorm die lijkt op suède maar welke steviger is.

Daarnaast hebben de wat conservatieve zwarte, bruine en witte kleuren plaats gemaakt voor moderne flitsende kleuren.

Hierdoor hebben ze de zachte en modieuze uitstraling van de Suède modellen maar de stevigheid van de leren modellen.

Beveiliging

De suède modellen in de oorspronkelijke collectie hadden veiligheidsklasse S1P, de leren modellen S3.

De Navy/Taupe modellen hebben net als de lerenRedbrick Azure Safety Sneakers Navy Marineblauw werkschoenen buiten modellen veiligheidsklasse S3. Dit houdt in een beveiligde neus van carbon, PU/TPU zool, Kevlar tussenzool, antistatische eigenschappen, energieopname in de hak en weerstand tegen binnendringen van water. Bij S1P ontbreekt de bescherming tegen waterdoorlating.

Ook zijn deze werkschoenen uitgerust met een antislipprofiel zodat je niet snel uitglijdt. Verder hebben de schoenen een Cambrelle voering.

Dus hoewel ze de uitstraling hebben van de suède modellen hebben ze de beveiliging van de leren modellen.

Buitenlandse kleur

Deze veiligheidsschoenen hebben beide een kleur met een kleurnaam die afkomstig is uit het buitenland.
Navy is de Engelse benaming voor Marine en deze kleur wordt in het Nederlands omschreven als MarineblauwTaupe is het Franse woord voor mol en de Nederlandse benamingen voor deze kleur zijn molbruin of leverbruin.

Bestaande modellen in nieuw jasje

Redbrick Safety Sneakers Jesper Taupe bruingrijze veiligheidsschoenDe Navy/Taupe collectie werkschoenen van 2013 bevat de Redbrick Safety Sneakers Druse, Redbrick Safety Sneakers Saphire, Redbrick Safety Sneakers Jesper en Redbrick Safety Sneakers Azure.  Ook de Redbrick Ice van de Redbrick Ice wintercollectie is gebaseerd op dit ontwerp.
De lage Saphire / Druse en de hoge Azure / Jesper zijn een variant van respectievelijk de leren Slate / Emerald / Branco en de leren Smaragd / Granite / Mont Blanc maar dan van nabuk en kleurrijker. 

Veilig en modieus

Door de perfecte combinatie van comfort, veiligheid,Redbrick Safety Sneakers Saphire Marineblauw Navy veiligheidsschoen duurzaamheid en een modieuze uitstraling zijn de Navy en Taupe modellen veiligheidsschoenen de ideale keuze voor werknemers die geen concessies willen doen aan veiligheid en uiterlijk.

De Taupe en Navy 2013 Redbrick Safety Sneakers passen ook zeer goed bij een vrijetijdsoutfit.
Ze zijn niet herkenbaar als veiligheidsschoenen.

Maten en gebruik

Alle Taupe/Navy Redbrick Safety Sneakers zijn beschikbaar in de maten 36 t/m 48 en geschikt voor mannen en vrouwen. Door hun goede beveiliging zijn ze uitstekend geschikt om gedragen te worden voor werkers in constructie, metaal, transport, bouw of magazijn.

 


 

Redbrick Navy: Saphire en Azure

Redbrick Navy collectie Azure Saphire Safety Sneakers

Redbrick Azure Safety Sneakers Marineblauw Navy werkschoenMarine

De Redbrick Safety Sneakers Navy Saphire en Redbrick Safety Sneakers Navy Azure zijn twee Navy-kleurige nubuk Redbrick Safety Sneakers. Navy (marineblauw) is een donkerblauwe kleur. De kleurnaam Navy is afkomstig van het Engelse woord voor Marine. Deze kleur werd gebruikt in uniformen van officieren van de Britse Marine sinds 1748 en is daarna overgenomen door veel andere Marine's over de gehele wereld voor uniformen van officieren en matrozen.
De naam van deze kleur was oorspronkelijk Marine blue (Maritiem blauw) maar veranderde snel in Navy blue.
Redbrick Azure Safety Sneaker buiten Navy MarinekleurIn de praktijk zijn de uniformen van veel Marines zwart geworden vanwege moeilijkheden om van diverse leveranciers exact dezelfde kleur blauw te ontvangen.
Hierdoor klopt de betekenis van de kleurterm dus niet helemaal meer.

Uiterlijk

De hoofdkleur van de Saphire en Azure veiligheidsschoenen is Navy, oftewel Marineblauw. Ze zijn verder voorzien van siernaden. Zowel de veters als de zool zijn wit, waarbij de zool is voorzien van een zwarte streep op de zijkant.Redbrick Saphire Safety Sneaker Navy veiligheidssneaker

Het verschil tussen de Saphire en Azure is dat de Saphire een laag model is en de Azure een hoog model.

Saphire

De Redbrick Saphire werkschoen geeft door zijn lage model minder bescherming aan de hiel en minder stabiliteit dan de Azure. Wel geeft hij als lage werkschoen de drager een grotere beweeglijkheid. Qua uiterlijk ziet de Saphire veiligheidsschoen er sportiever uit. De Saphire weegt 1596 gram en is daarmee iets lichter dan zijn grotere broer de Azure.

Paar Redbrick Safety Sneakers Azure MarineblauwDe naam Saphire komt van het edelsteen Saffier. in het Engels is dit Sapphire.

Azure

De Redbrick Azure safety sneaker geeft door zijn hoge model meer stabiliteit dan de Saphire en meer bescherming aan de kuit. Nadeel hiervan is dat hij wat minderRedbrick Safety Sneaker Saphire Navykleurig Marine lage werkschoen tegen Redbrick dozen beweegbaarheid geeft. Qua uiterlijk ziet de Azure er iets steviger uit maar minder sportief.
De Azure is met zijn 1618 gram iets zwaarder dan zijn kleinere broer de Saphire.

De naam Azure is afkomstig van de kleurnaam Azure. Dit is een soort blauw die vaak wordt omschreven als de kleur van de lucht.

Identiek

De Saphire en Azure zijn afgezien van hun kleur identiek aan respectievelijk de Druse en Jesper.

 

 

Redbrick Taupe: Druse en Jesper

Redbrick Taupe collectie Druse Jesper Safety Sneakers

Redbrick Safety Sneakers Jesper Taupe veiligheidssneaker Mol

De Redbrick Safety Sneakers Druse en Redbrick Safety Sneakers Jesper zijn twee Taupe-kleurige nubuck Redbrick Safety Sneakers.
Taupe (molkleurig of leverkleur) is een grijsbruine kleur. De kleurnaam Taupe is afkomstig uit het Frans. Taupe is het Franse woord voor mol, de kleurnaam refereert naar de vachtkleur van de Franse mol.
De term Taupe wordt vaak gebruikt als aanduiding van stoffen en kleding.
Oorspronkelijk werd de kleurnaam alleen gebruikt voor de exacte kleur van de mol. Tegenwoordig mag de kleurterm Taupe Redbrick Jesper Safety Sneakers Taupe werkschoenworden gebruikt voor elke grijsbruine, bruingrijze of warm grijze kleur. Het is daardoor een wat vage kleurterm geworden.

Uiterlijk

De hoofdkleur van de Druse en Jesper werkschoenen is Taupe, oftewel molkleurig. Ze zijn verder voorzien van siernaden. Zowel de veters als de zool zijn wit, waarbij de zool is voorzien van een zwarte streep op de zijkant.

Het verschil tussen de Druse en Jesper is dat de Druse een laag model is en de Jesper een hoog model.

Druse

De Redbrick Druse safety sneaker geeft door zijn lage model meer beweeglijkheid. Nadeel hiervan is dat hij wat minder stabiliteit en Redbrick Druse Taupe Safety Sneakerbescherming bied dan de Saphire en minder bescherming van de kuit. Qua uiterlijk ziet de Druse er iets sportiever uit maar minder stevig.
De Druse is met zijn 1596 gram iets lichter dan zijn grotere broer de Jesper.

Redbrick Safety Sneakers Jesper werksneaker taupeDe naam Druse is afkomstig uit de geologie. Dit is de benaming voor de bedekking van fijne kristallen op een stenen oppervlak.

Jesper

De Redbrick Jesper veiligheidsschoen geeft door zijn hoge model betere bescherming aan de kuit en meer stabiliteit dan de Druse. Wel geeft hij als hoge werkschoen de drager een kleinere beweeglijkheid. Qua uiterlijk ziet de Jesper er steviger uit. De Jesper weegt 1618 gram en is daarmee iets zwaarder dan zijn kleinere broer de Druse.

De naam Jesper is tevens een Scandinavische jongensnaam welke vooral wordt gebruikt in Denemarken.

Identiek

De Druse en Jesper zijn afgezien van hun kleur identiek aan respectievelijk de Saphire en Azure.

 

> Redbrick: Certificering
< Redbrick: Modieus en veilig

 

 
Deel deze pagina
Delicious Digg Facebook Stumbleupon Twitter Reddit Google Bookmarks

 

Home
Redbrick : De Originele Safety Sneakers
Redbrick : Modieus en veilig
Redbrick : Maten en modellen
- Redbrick Originele Collectie
- Redbrick Whites
- Redbrick Classics
- Redbrick Freerunners
- Redbrick Navy & Taupe
- Redbrick Ice
Redbrick : Certificering
Redbrick : Materialen
Media
Video's
Presentaties
Brochures / catalogi
Redbrick assortiment
Redbrick Safety Sneakers S3 Werkschoenen laag Flint Veilige neus zool Overneus zwart
Redbrick Safety Sneakers S3 Werkschoenen hoog Sunstone Veilige neus zool Overneus zwart
Redbrick Safety Sneakers S3 Werkschoenen laag Bronze Veilige neus zool zwart
Redbrick Safety Sneakers S3 Werkschoenen hoog Gold Veilige neus zool zwart
Redbrick Safety Sneakers S3 Werkschoenen laag Coral Veilige neus zool zwart wit
Redbrick Safety Sneakers S3 Werkschoenen hoog Marble Veilige neus zool zwart wit
Redbrick Safety Sneakers S3 Werkschoenen laag Kryptonite Veilige neus zool zwart
Redbrick Safety Sneakers S3 Werkschoenen laag Ruby Veilige neus zool Overneus zwart
Redbrick Safety Sneakers S3 Werkschoenen hoog Onyx Veilige neus zool Overneus zwart
Redbrick Safety Sneakers S3 Werkschoenen laag Slate Veilige neus zool zwart grijs
Redbrick Safety Sneakers S3 Werkschoenen hoog Granite Veilige neus zool zwart grijs
Redbrick Safety Sneakers S3 Werkschoenen laag Emerald Veilige neus zool bruin
Redbrick Safety Sneakers S3 Werkschoenen hoog Smaragd Veilige neus zool bruin
Redbrick Safety Sneakers S1P Werkschoenen hoog Blue Veilige neus zool Overneus blauw
Redbrick Safety Sneakers S1P Werkschoenen hoog Pink Veilige neus zool Overneus roze
Redbrick Safety Sneakers S1P Werkschoenen hoog Brown Veilige neus zool Overneus bruin
Redbrick Safety Sneakers S1P Werkschoenen hoog Red Veilige neus zool Overneus rood
Redbrick Classic S3 Werkschoenen laag David Veilige neus zool zwart
Redbrick Classic S3 Werkschoenen laag Olivier Veilige neus zool bruin
Redbrick Classic S3 Werkschoenen laag Harvey Veilige neus zool zwart
Redbrick Safety Sneakers x S3 Werkschoenen laag Branco Veilige neus zool wit
Redbrick Safety Sneakers S3 Werkschoenen hoog Mont Blanc Veilige neus zool wit
Redbrick Safety Sneakers Freerunner S3 Werkschoenen laag Fly Veilige neus zool zwart
Redbrick Safety Sneakers Freerunner S3 Werkschoenen hoog Jumper Veilige neus zool zwart
Redbrick Safety Sneakers Freerunner S3 Werkschoenen laag Slick Veilige neus zool blauw
Redbrick Safety Sneakers Freerunner S3 Werkschoenen hoog Smooth Veilige neus zool blauw
Redbrick Safety Sneakers S3 Werkschoenen laag Flow Veilige neus zool bruin
Redbrick Safety Sneakers Freerunner S3 Werkschoenen hoog Freestyle Veilige neus zool bruin
Redbrick Safety Sneakers Freerunner S3 Werkschoenen laag Tracer Veilige neus zool grijs
Redbrick Safety Sneakers Freerunner S3 Werkschoenen hoog Move Veilige neus zool grijs
Redbrick Safety Sneakers S3 Werkschoenen hoog Brutal Veilige neus zool beige
Redbrick Safety Sneakers S3 Werkschoenen hoog Gravity Veilige neus zool cognac
Redbrick Safety Sneakers S3 Werkschoenen hoog Skills Veilige neus zool oranje
Redbrick Safety Sneakers S3 Werkschoenen hoog Bounce Veilige neus zool groen
Redbrick Inlegzolen Coolmax 31527 PVC Cambrelle zwart
Redbrick Inlegzolen Coolmax 31528 PVC Cambrelle rood
Redbrick Safety Sneakers S3 Werkschoenen laag Saphire Veilige neus zool donkerblauw
Redbrick Safety Sneakers S3 Werkschoenen laag Druse Veilige neus zool taupe
Redbrick Safety Sneakers S3 Werkschoenen hoog Jesper Veilige neus zool taupe
Redbrick Safety Sneakers S3 Werkschoenen hoog Azure Veilige neus zool donkerblauw
Redbrick Safety Sneakers Winter S3 Werkschoenen hoog Ice Veilige neus zool gevoerd zwart
Redbrick Socks Werksokken Xtreme 06261 wol acryl polyamide grijs rood
Redbrick Socks Werksokken Code 1 06212 wol acryl polyamide zwart grijs
Redbrick Socks Werksokken Endurance 06863 wol acryl polyamide elastaan grijs
Redbrick Socks Werksokken Nova 09316 Coolmax wol acryl polyamide zwart rood
Redbrick Socks Werksokken Grey 03014 mengvezel met wol grijsmelee
Redbrick Socks Werksokken Black 09162 wol acryl polyamide elastaan zwart grijs
Redbrick Socks Werksokken Cool 09181 Coolmax polyamide zwart en grijs en blauw
Redbrick Socks Werksokken Classic 05095 wol acryl O.F. grijs en blauw
Feed
Sitemap